Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Elämätä,Lasten kanssa kotona,Leipominen

Kuka hoitaa mun kukkia???

21.07.2013, mutina

Oon täs jonkin aikaa miettinyt, et kuka mahtaa käydä hoitamas mun kukkia, kun ne voi tosi hyvin mun kukkasiks. Oikein koskaan tai en koskaan oo saanu pidettyä mitään kukkaa hengis. Vaarsinkin toi kastelu puoli saattaa unohtua. No… nyt on kuitenkin käynyt niin, et nuorimmalta pojaltani äitienpäivälahjaks saatu kukkanen kukkii ja kaiken lisäks sain töistä yhdeltä lapselta pelargonian. Näytti jo tovin siltä, et koko kukka heittää henkensä, mut yhtäkkiä se innostui jostakin ja nyt siin on kukkia vaik muille jakais. Itse asiassa en edes tykkää pelargonioista, mut en raski sitä nyt poiskaan heittää, ku kerta kukkii. Isomman purkin se luultavasti tarttis.

Remppakukka

Mul on kyl sellainen pieni aavistus, et mamma olis käynyt tekemäs taikojaan noille kukille. Mä oon kyl muistanut tän loman aikana kastelun, mut kai noi rehut hieman mutakin tarvii. Juttelu niille on jäänyt vähemmälle :happy:  tai sit ne on jotain kestävempää laatua. Oikeestaan aika kiva juttu, et kukkivat. Ens keväänä vois vaik laittaa itse jotain kukkia itämään. Onneks siihen on kuitenkin vielä aikaa.

Joo…ton kukkajutun ihmettelyn lomassa ehdein taas hieman leipoa. Ukkelilla oli viime tiistaina synttärit ja päätettiin Onskun kans leipoa iskälle kakku. Päädyttiin brita-kakkuun vadelmilla ja persikalla. Tyttäreni hoiti leipomisen melkein kokonaan yksin. Mä hieman neuvoin ja lopuks täytin kakun. Ohje on valion sivuilta ja me tehtiin vain ohjeen mukaan pohja

BRITA-KAKKU

125  g Valio Eila® Laktoositon voi
1  dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
1  dl Valio Eila® Laktoositon kevytmaitojuoma

Marenki

2 valkuaista
1 1/2  dl sokeria
1  tl vaniljasokeria
1  dl kuorellisia mantelilastuja

Raparperitäyte

5  dl raparperipaloja
1  dl sokeria
2  dl Valio Eila® Laktoositon vispikerma UHT

Valmistusohje

Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Valmista täyte: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa laakeassa, tilavassa astiassa mikrossa 5 – 8 min. Valuta irronnut neste pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä raparperihilloke.
Täytä kakku juuri ennen tarjoilua: Yhdistä raparperihilloke ja kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.
Leivottiin me sit vielä yks tiikerikakku, mut noi kuivakakut ei oikein tykkää meikäläisellä onnistua ja niin kävi jälleen. Kyl sitä nyt syö, mut ei oo mikään makuelämys, ku ei oikein maistu miltään.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *