Elämätä,Lasten kanssa kotona,Leipominen
Oon täs jonkin aikaa miettinyt, et kuka mahtaa käydä hoitamas mun kukkia, kun ne voi tosi hyvin mun kukkasiks. Oikein koskaan tai en koskaan oo saanu pidettyä mitään kukkaa hengis. Vaarsinkin toi kastelu puoli saattaa unohtua. No… nyt on kuitenkin käynyt niin, et nuorimmalta pojaltani äitienpäivälahjaks saatu kukkanen kukkii ja kaiken lisäks sain töistä yhdeltä lapselta pelargonian. Näytti jo tovin siltä, et koko kukka heittää henkensä, mut yhtäkkiä se innostui jostakin ja nyt siin on kukkia vaik muille jakais. Itse asiassa en edes tykkää pelargonioista, mut en raski sitä nyt poiskaan heittää, ku kerta kukkii. Isomman purkin se luultavasti tarttis.
Mul on kyl sellainen pieni aavistus, et mamma olis käynyt tekemäs taikojaan noille kukille. Mä oon kyl muistanut tän loman aikana kastelun, mut kai noi rehut hieman mutakin tarvii. Juttelu niille on jäänyt vähemmälle :happy: tai sit ne on jotain kestävempää laatua. Oikeestaan aika kiva juttu, et kukkivat. Ens keväänä vois vaik laittaa itse jotain kukkia itämään. Onneks siihen on kuitenkin vielä aikaa.
Joo…ton kukkajutun ihmettelyn lomassa ehdein taas hieman leipoa. Ukkelilla oli viime tiistaina synttärit ja päätettiin Onskun kans leipoa iskälle kakku. Päädyttiin brita-kakkuun vadelmilla ja persikalla. Tyttäreni hoiti leipomisen melkein kokonaan yksin. Mä hieman neuvoin ja lopuks täytin kakun. Ohje on valion sivuilta ja me tehtiin vain ohjeen mukaan pohja
BRITA-KAKKU
125 g | Valio Eila® Laktoositon voi |
1 dl | sokeria |
2 | keltuaista |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | Valio Eila® Laktoositon kevytmaitojuoma |
2 | valkuaista |
1 1/2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 dl | kuorellisia mantelilastuja |
5 dl | raparperipaloja |
1 dl | sokeria |
2 dl | Valio Eila® Laktoositon vispikerma UHT |