Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Elämätä,Leipominen

…muu maa mustikkaa!!

15.07.2013, mutina

Joo-o… ei oo vähään aikaan tullut mitään kirjoiteltua, mut eilen sattui sellainen tosi harvinainen juttu, et nyt on aivan pakko. Mää kavin MUSTIKKAMETSÄS. Huhhuh… sellaista ei satu kauheen usein. Mä ja Remppa jäätiin eilen iltapäivästään kahdestaan, kun muut muksut on mummin ja vaarin luona ja ukkeli lähti taas töihin toisel puolelle Suomea. Alkoi hirveesti tehdä mieli jotain hyvää ja kun kaapeista ei meille mitään makeannälän tappajaa löytynyt, niin päätettiin leipoa. Oikein ei keksitty, et mitä leivottais ja sit sain hullun idean lähteä metsään hakemaan mustikoita ja tehdä niistä jotain hyvää.

Ei muuta, kuin kipot mukaan ja mammalta poika kävi lainaamas ”mustikkakoneet”. Sitten pyörän selkään ja polkemaan kohti metsää. Mamma antoi pari vinkkiä mistä vois mustikoita löytyä. Sinne siis!! No…siel oli joku jo käynyt ennen meitä, mut oli onneks jättänyt jälkeensä sen verran, et mei saatiin oma kippo melkein täyteen.

Remppaa hieman huoletti, et löydetäänkö takaisin pyörille ja meidän marjastusvarusteet oli hieman heikonlaiset. Hyttyset ja paarmat söi ja pikkukärpäset kiusas. Sissin lailla kuitenkin saatiin kerättyä sen verran, et kehtas mammallekkin saalista näyttää.

Kotona sitten leivottiin mustikka-valkosuklaamuffineja. Ohje on Hellapoliisista

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl Flora vanillaa
80 g valkosuklaata (tai mustikka-valkosuklaata)
1 1/2-2 dl mustikoita

Sulata rasva, anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä murusiksi leikattu tai rouhittu suklaa ja jäähtynyt rasva.

Lisää Flora vanilla ja lopuksi varovasti sekoittaen mustikat.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Tuli tosi hyviä!!! Kannattaa kokeilla. Nopeesti hyvää!! Kuvaa en näistä muffineista ottanut, koska ulkonäkö niis ei ollut mikään järin kaunis, mut sehän onkin ihan sivu seikka vaan =D

Sitten tein vielä Kotikokkejen sivulta löytämäni ohjeen mukaan Kermaviili-mustikkapiiraan. Tää ei sit mennytkään aivan putkeen. Unohdin kokonaan laittaa piirakan pohjataikinaan kuuluvan munan. No…piirakka on hyvää, mut vois olla vielä parempaa munan kanssa. Tässä on käyttämäni ohje

pohja

100 g

voita

1 dl

sokeria

1

muna

1 dl

grahamjauhoja

1 dl

vehnäjauhoja

½ tl

leivinjauhetta

täyte

200 g

kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia

1

muna

½ dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

päälle ripoteltuina

mustikoita

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna.

2. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauhe-sekoitus.

3. Levitä taikina piirasvuoalle (pohjalle&reunoille).

4. Sekoita kermaviili tai turkkilainen jugurtti, muna, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään ja levitä taikinan päälle.

5. Ripottele pinnalle mustikat.

6. Paista 200 asteessa, uunin keskitasossa 30-40min.

Annos: Ympyränmuotoinen vuoka, missä halkaisija n.25cm.

Vieläkin mustikoita jäi, joten tänään hain kaupasta lisää voita ja illalla vois vielä leipoa jotain lisää. Varsinkin, kun mul on innokas apukokki pyörimäs touhussa mukana!

Eikä sitä koskaan tiedä, vaik lähtisin metsään hakemaan lisää mustikoita. No joo… luultavasti en mee.

Apukokki ahertaa!!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *